Flytt av sopkärlskåpet

Hej grannar,

Styrelsen har beslutat att flytta sopkärlskåpet till framsidan för att undvika överfulla behållare i år igen. Tidigare vintrar har sopbilen haft svårt att komma fram vilket har orsakat sopor utanför tunnan. Vi har genom åren dessutom betalat extra för att tunnan står på baksidan. Närmre bestämt 30799kr/år för ett avstånd mellan 26-50meter till hämtande lastbil. Vi sparar alltså både pengar med denna lösning och kommer förhoppningsvis alltid att få våra kärl tömda. Vi behöver göra detta så snart som möjligt innan vintern kommer.

Detta innebär även att vi frigör utrymme för cyklar på baksidan. Det temporära skjulet som står där nu måste bort (pga. avsaknaden av bygglov) och då planerar vi att istället placera ett smart cykelställ där så att så många cyklar som möjligt kan låsas fast på ett bra och smidigt sätt.

Alla som har cyklar på framsidan mot Robert Almströmsgatan får därmed en bra plats på baksidan så vi kan öka framkomligheten framför porten (vilken är begränsad idag vid ev. utryckning).

Hoppas alla blir nöjda med denna lösning. Mer information kommer längre fram.

Styrelsen

Märkt på:, ,